kuva1Virtasalmen urheilijat ry vuodesta 1947

Virtasalmen urheilijat on perustettu toukokuussa 1947. VIU on pieni urheiluseura, mutta kokoonsa nähden aktiivinen. Jäseniä on n. 80, useat ovat perhejäsenyyksiä, joten tarkka henkilöluku vaihtelee perhekoon mukaan.

Seuran nykyinen päätarkoitus on aktivoida jäseniä liikunnan pariin kilpailutoiminnan ja kuntoliikuntatapahtumien avulla. Tällä hetkellä aktiiviset lajit ovat esitelty lajikohtaisilla välilehdillä.

Seuralla on kuitenkin pitkät perinteet pesäpallossa, ampumahiihdossa, yleisurheilussa ja lentopallossa. Harmillisesti osa lajeista on hiipunut vähäisen harrastajamäärän vuoksi. Nykypäivän aktiivilajeja ovat ampumahiihto SM-tasolla, harraste salibandy, -jalkapallo ja - lentopallo.

Virtasalmella on mahtavat harrastemahdollisuudet ja VIU haluaa olla kannustamassa ihmisiä niiden käyttöön. Ojintalo (liikuntasali/kuntosali), urheilukenttä, tenniskenttä, jääkiekkokaukalo, beach-volleykenttä, pururata ja upeat melontavedet mahdollistavat harrastamisen kaikkina vuodenaikoina mielekkäästi. VIU haluaa saada virtasalmelaiset kesäasukkaita myöten liikkeelle ja nauttimaan näistä mahdollisuuksista.

Tervetuloa mukaan!

Virtasalmen Urheilijat tekivät talkootyönä 9 reikäisen frisbeegolf radan pururadan yhteyteen, rataa varten Pieksämäen  seurakunta antoi luvan käyttää metsämaataan ko. rataan. Paikallisesta Salesta löytyy frisbee kiekkoja edulliseen hintaan harjoittelua varten.

Talkooporukalla myös tehtiin kuntosalin laajennus, kaupungin avustuksella on sinne hankittu uusia kuntoiluvälineitä.

Vuosittain järjestetään hiihtocup  , juoksucup keväällä ja syksyllä, cooperin testi  keväällä ja syksyllä. Sarjat kaikenikäisille.

Sählyvuoroja on varattu ttistaisin. 0-2 luokkalaiset klo 18-19 ja 3-6 luokkalaiset klo 19-20.

Perhejalkapalloa pelataan kesäisin alkaen kesäkuun toisella viikolla ja loppuu koulujen alkaessa

Heinäkuussa järjestetään nuorille yleisurheilukoulua 3 x 

Lentopallovuoroja syys/kevät / lukukaudella on maanantaisin klo 16-18 ja torstaisin 19.15-20.30 (lentopallovuoroa ennen miesten jumppa 18.30-19.15 - kansalaisopiston vuoro) 

Ojintalon pihamaalta löytyy lasten lähiliikuntapaikka (kiipeilyä, pallopelejä yms) ,  kaupunki toteutti 2017 hankkeen jossa saatiin koulun/Ojintalon läheisyyteen lasten/nuorten toimintapaikka